J. Marisstraat 8
8316 GE Marknesse

  • TCM, de betrouwbare partner in kokersnijwerk!
  • TCM, de betrouwbare partner in kokersnijwerk!
  • TCM, de betrouwbare partner in kokersnijwerk!

OVER ONS

De markt is continu op zoek naar verbeteringen en optimalisatie. Waar kunnen we de doorlooptijd van producten verkorten en het productieproces optimaliseren. De oplossing hiervoor is slimmer in te kopen. Hier is eind 2015 het idee geboren om een bedrijf op te zetten die zich volledig richt op het verwerken van kokers, buizen en profielen. Simon van den Hengel heeft bij Machine Constructies Marknesse B.V. (MCM BV)  gedegen ervaring opgedaan met het lasersnijden van plaat en wil graag deze fantastische techniek uitbreiden naar het 3D lasersnijden.

Gezien de omvang van de organisatie en bedrijf is ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de huidige werkgever MCM.  Directeuren Mark Hilderink en Cor van Vilsteren delen de passie en geloven in het plan. Zowel TCM BV als MCM BV kunnen elkaars bedrijfsactiviteiten versterken als toegevoegde waarde van het product. De organisatie werd vormgegeven in 2016 en in opdracht van MCM Vastgoed is een prachtig bedrijfspand gebouwd aan de J. Marisstraat 8 te Marknesse. Na oplevering is de nieuwe Adige fiberlaser geplaatst en in mei 2017 in productie gegaan.

 

 

Juli 2015 Plannen uitwerken naar de mogelijkheid om te gaan buislaser snijden.
Oktober 2016 De uitgewerkte plannen worden bekend gemaakt tijdens het 25-jarig jubileum van M.C.M.  
December 2016 Handtekening wordt gezet voor de nieuwe B.V: Tube Centre Marknesse B.V.
April 2017 De eerste buislaser machine wordt geleverd en geplaatst. Dit is een veelzijdige BLM Adige LT8.10  aansluitend wordt er gestart met produceren door totaal 2 personeelsleden.
Maart 2018 werkzaamheden groeien enorm, inmiddels geïnvesteerd in personeel en wordt er geproduceerd met 4 personeelsleden.
September 2018 Door de groei kunnen we de korte levertijden niet meer garanderen. Hierdoor is wordt er een tweede machine aangeschaft.
April 2019 De tweede buislaser machine wordt geleverd en geplaatst. Dit is een gloednieuwe BLM Adige LTfiber EVO.
Juni 2019 Er komt steeds meer productiviteit van de machines en het personeelsbestand is inmiddels opgeschaald naar 6 personeelsleden.

 

 

 

TCM - Billboard Marknesse met Simon van den Hengel