We zijn op bezoek bij Andela Techniek en Innovatie, gevestigd in Nagele. Andela richt zich voornamelijk op de biologische landbouw en speciaalbouw ten behoeve van de agrisector. Ze staan de laatste periode flink in de spotlight door hun meest recente en opvallende innovatie. We zijn in gesprek met Bas Andela.

Bas omschrijft het familiebedrijf als een bedrijf dat machines maakt die je nergens anders kan kopen. Klanten komen met een vraag of probleem en Andela denkt graag mee. Zo ook toen ze de vraag in 2009 kregen om een elektrisch aangedreven wiedbed te maken, dat is waar het allemaal begon.

Andela bouwt inmiddels een 12-rijige, unieke wiedrobot; “Nu wordt er in de biologische landbouw nog gewied door handwieders, die steeds moeilijker te vinden zijn. Onze wiedrobot is een oplossing voor de toenemende schaarste aan arbeidskrachten”, aldus Bas. De wiedrobot is een echte innovatie: alle prijzen waar zij voor genomineerd zijn, hebben ze ook gewonnen, zoals de Flevopenning Toponderneming en de AgriBusiness Award. Een beloning op het vele werk zou je wel kunnen zeggen. Het bedrijf uit Nagele is ambitieus, de markt is er klaar voor en de mogelijkheden enorm.

Dankzij de samenwerking met TCM bouwen we nu 50% sneller

Bas Andela

Om deze robots te produceren, zijn flink wat aluminiumprofielen nodig en daar is TCM de ideale partner in. Toen TCM werd opgericht was Andela een van de eerste klanten. Vooral Bas zag mogelijkheden en volop voordelen. De samenwerking met TCM bleek een schot in de roos. Alle kokerprofielen, zowel staal als aluminium, komen bij TCM vandaan. Bas geeft aan dat het veel voordelen met zich meebrengt; “Het levert vooral bouwgemak op, zo bouwen we zeker 50% sneller, dat levert een flinke capaciteitswinst op. Daarnaast scheelt het ook aanzienlijk in restafval, wat de kosten weer drukt!” Het is een stuk gemak wat de samenwerking tussen TCM en Andela met zich mee heeft gebracht. Dat alles nu op maat wordt gesneden en perfect passend in elkaar gezet kan worden, heeft hen voor altijd overtuigd. “Elk gaatje zit op de juiste plek en we hebben de zaag niet meer nodig” geeft Bas aan. Andela vertrouwt nu volledig op de buislasersnijder van TCM.

Andela is zeer tevreden over hoe TCM in tijden van (lever)crisis heeft gehandeld. “TCM heeft knap geschakeld tussen leveranciers die niet konden leveren en klanten die spullen nodig hadden”. Zo hadden wij gelukkig altijd op tijd onze bestelling binnen.

Andela waardeert de poldermentaliteit van TCM, een mentaliteit van aanpakken en je afspraken nakomen. Ze bevelen TCM dan ook van harte aan als een betrouwbare en plezierige partner. Prettige samenwerking, eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn de kernwaarden die ze in TCM hebben gevonden.

Kortom, TCM heeft zich bewezen als een waardevolle en vertrouwde partner voor Andela, en ze kijken uit naar een succesvolle en plezierige voortzetting van de samenwerking in de toekomst.