Over buislasersnijden

Over buislasersnijden

In Flevoland, vlakbij Emmeloord, zijn wij bij TCM trots op onze moderne productietechniek, buislasersnijden. Het biedt fantastische voordelen ten opzichte van traditionele snijtechnieken en we zijn heel erg blij dat we deze techniek kunnen aanbieden aan onze klanten.

Onze productietechniek maakt gebruik van een hele precieze en intense laserstraal, waardoor het snijwerk razendsnel en uiterst nauwkeurig wordt uitgevoerd. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om verschillende soorten materialen te bewerken, zoals staal, roestvrij staal en aluminium.

We hebben enkele fantastische voordelen opgesomd die onze buislasersnijtechniek met zich meebrengt. Neem gerust een kijkje en laat jezelf overtuigen van deze productiemethode!

Opgeleverde projecten

Bekijk hier een aantal mooie opgeleverde projecten!

De voordelen van buislasersnijden op een rij

Buislasersnijden is een nieuwe snijtechniek met heel veel verschillende voordelen. Hieronder hebben we er een aantal opgesomd.

01.

Total cost of ownership daalt

De totale productie wordt goedkoper, omdat zagen en bewerken niet langer nodig is. Dankzij de pen-gat verbindingen valt alles op zijn plaats als een puzzelstukje. Dit versnelt het proces van het assembleren van de componenten aanzienlijk.

02.

Alle denkbare vormen zijn mogelijk

Bij TCM snijden we niet alleen buizen en pijpen, maar ook hoekijzers, UNP-profielen en koudgewalste U-profielen.

03.

Engineering bepaalt het eindproduct

Doordat de productie niet meer de beperkingen van het product bepaalt, is alles mogelijk!
De verbindingen zijn lasvrij en de mogelijkheden eindeloos!

04.

Zaagafdeling wordt ontlast

We snijden alle producten zo nauwkeurig mogelijk. Zagen worden in onze productie geminimaliseerd. Zowel zaag- als tolerantiefouten zijn niet langer mogelijk.

05.

Verspaningsafdeling wordt ontlast

De meeste uitsnijdingen, gaten, sleuven en vormen vereisen geen passing. Deze kunnen dus moeiteloos worden gesneden, waardoor de bewerkingsafdeling wordt ontlast.

06.

Verdubbeling van capaciteit

Door gebruik te maken van een zwaluwstaartverbinding hoeven we niets meer te meten. We bepalen de positie van het onderdeel, waardoor meten overbodig wordt en het montageproces sneller verloopt.

07.

Lichter construeren mogelijk

Omdat wij bij TCM in alle denkbare vormen snijden, kunnen we sterkere verbindingen construeren. Een buis door een buis steken is natuurlijk sterker dan een buis op een buis lassen. Zo maken we de totale samenstelling lichter en hoeft er minder zwaar gelast te worden. We voorkomen volledig kromtrekken van het product!

08.

Graveren op product

Naast het snijden kunnen we ook gegevens of andere informatie op het product graveren. Hierbij kun je denken aan identificatie- of referentielijnen.